REDESCOPERĂ PUTEREA NATURII CU ULEIURILE ESENȚIALE MARNYS
Ce Sunt Uleiurile Esentiale Si Aromaterapia

Ce sunt uleiurile esentiale si aromaterapia?

Uleiurile esentiale sunt substante aromatice sub forma lichida si culoare variabila in functie de planta din care au fost extrase. Fiecare ulei esential are caracteristici diferite si o aroma unica.

Din punct de vedere chimic, sunt alcatuite din substante complexe care apartin in mare parte grupului de terpene si compusi aromatici derivati din fenilpropan (cinamic aldehida, eugenol, anteol, aldehida anisica si safrol). Compusii terpenici sunt formati din unitati isoprene (5 atomi de carbon), monoterpene (10 atomi de carbon) si sesquiterpene (15 atomi de carbon). Ele pot fi aciclice, monociclice, biciclice, oxigenate sau neoxigenate.

Majoritatea uleiurilor esentiale au structura polimoleculare, contin de la 3 pana la 4 molecule principale si sute de molecule minoritare. Uleiurile esentiale sunt separate de compozitia principala din care au fost extrase precum scoarta (Camfor, Bergamota), frunze (Busuioc, Arbore de ceai, Maghiran), flori (Lavanda, Lavandin, Ylang Ylang) sau seminte (Anason stelat, Fenicul, Piper).

Planta din care este extras uleiul esential contine uleiuri volatile aromate care activeaza receptorii olfactivi din creier si ofera senzatii, emotii sau trairi in functie de aroma si asocierea pe care simturile noastre o creeaza cu acel miros.

Uleiurile esentiale au proprietati benefice nenumarate care actioneaza asupra corpului aducand, stare de calm si armonie. 

Ce este aromaterapia?

Cand discutam despre uleiurile esentiale, aromaterapia este mereu amintita. Aceasta este stiinta care studiaza efectele terapeutice ale uleiurilor esentiale. Este parte a fitoterapiei, o stiinta care se bazeaza pe studiile curative ale proprietatii plantelor.

In zilele noastre, aromaterapia este impartita in doua tipuri:

  • Aromaterapie stiintifica

Este folosita pentru actiunile dovedite asupra organismului atat intern cat si extern.

  • Aromaterapie holistica

Aceasta actioneaza asupra corpului din punct de vedere fizic, psihic si spiritual si se foloseste atat pentru uz intern cat si extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LIVRARE GRATUITĂ DE LA 199 LEI

GLS & EasyBox Sameday

GARANȚIA CALITĂȚII 45 DE ZILE

Rambursare in cel mult 14 zile

LIVRARE ÎN 25 DE ȚĂRI

Livram in toata Europa

Plati 100% Securizate

Plati prin Payu & la Livrare