REDESCOPERĂ PUTEREA NATURII CU ULEIURILE ESENȚIALE MARNYS
cicatrici

Cicatricile – Imbunatateste aspectul pielii cu ajutorul remediilor naturale non-invazive

Cu totii ne dorim o piele frumoasa, elastica si sanatoasa cu un aspect cat mai ferm, insa, din diverse motive, nu reusim sa o pastram asa pe termen lung.

Aproape toata lumea capata la un moment dat un tip de cicatrice cauzat din diverse motive: interventie chirurgicala, accident, arsuri, afectiuni dermatologice sau varicela.

Pot fi de toate formele si dimensiunile, indiferent de varsta sau sex. Cicatricile nu dispar in timp, ci pot fi estompate sau ameliorate in functie de cauza care a provocat aparitia. Chiar daca nu reprezinta o problema medicala grava, cicatricile pot deranj estetic si afecteaza aspectul exterior al persoanei afectate. 

Afla in cele ce urmeaza ce sunt cicatricile, cum se formeaza si care sunt tipurile.

Din fericire, exista metode si remedii naturale de tratament care ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si la estomparea cicatricilor pe care ti le vom prezenta pe parcursul articolului.

Ce sunt cicatricile?

ce sunt cicatricile

In urma unor leziuni cauzate la nivelul pielii, cicatricile se formeaza ca parte din procesul natural de vindecare a organismului. Celulele construiesc tesut nou numit fibra de colagen pentru a repara pielea afectata si astfel inchide fisurile, cu o textura diferita fata de tesutul din jur.

Majoritatea ranilor produc cicatrici si, in functie de cauza care a generat rana si nivelul de deteriorare al pielii, acestea vor avea modalitati diferite de tratament.

In functie de cauza care a dus la producerea leziunii, exista mai multe tipuri de cicatrici cu forma si aspect diferit:

  1. Cicatrice plata, cu aspect decolorat care se formeaza in urma unor leziuni minore
  2. Cicatrice retractila care se dezvolta dupa o arsura
  3. Cicatrice atrofica cauzata de acnee sau varicela sub forma unor adancituri in piele de mici dimensiuni
  4. Cicatrice hipertrofica care se formeaza atunci cand corpul produce prea mult colagen si apar sub forma denivelata
  5. Cicatrici de tip vergeturi care se manifesta atunci cand pielea se intinde rapid (in sarcina sau in scadere brusca de greutate) si astfel tesuturile conjunctive sunt deteriorate.

Care sunt cauzele aparitiei cicatricilor?

In functie de tipurile de leziuni ale pielii, cicatricile pot fi cauzate de:

  • Urme lasate de acnee sau varicela
  • Arsuri
  • Zgarieturi sau taieturi
  • Interventii sau incizii chirurgicale
  • Sarcina
  • Urme lasate de vaccin

Cum pot ameliora aspectul cicatricilor?

Chiar daca cicatricile nu reprezinta afectiuni medicale grave si nu au consecinte asupra sanatatii, ele pot fi un factor estetic deranjant pentru persoanele afectate.

Metodele non-invazive care ajuta la estomparea si ameliorarea aspectului cicatricilor includ produse comerciale precum uleiuri, creme sau lotiuni, vitamine sau remedii naturale care hidrateaza in profunzime pielea si refac tesutul cutanat.

Iata cateva metode naturale si non-invazive care ajuta la estomparea aspectului cicatricilor:

  1. Curata delicat cicatricile in mod repetat

Pentru a imbunatati aspectul pielii si al cicatricilor minore, curata zilnic zona afectata cu apa si sapun hidratant.

  1. Foloseste crema de protectie UV

Crema cu factor de protectie UV nu reduce aspectul cicatricilor, insa impiedica sa se arda sau sa devina mai vizibile. Crema se aplica cu o ora inainte de expunerea la soare, cu minim 30 factor de protectie SPF.

  1. Aplica zilnic o crema hidratanta pe zona afectata

Conform unor studii de specialitate, cicatricile se estompeaza mai usor in prezenta unui mediu umed decat cel uscat. De aceea, se recomanda folosirea zilnica a unei creme hidratante cu efect cicatrizant pentru a mentine pielea umeda si a preveni formarea crustei dure. Cele mai eficient creme si lotiuni hidratante sunt cele care contin Vitamina E si A, colagen, Unt de Cacao, Aloe Vera, gel de silicon sau cu extract de musetel.

  1. Adopta o alimentatie diversificata si echilibrata

Hidratarea pielii la exterior se poate mentine cu ajutorul cremelor si lotiunilor. Totodata, pentru a mentine hidratarea corpului si implicit a pielii din interior, este important sa ai o alimentatie cat mai diversificata si echilibrata pentru a-i oferi organismului toti nutrientii de care are nevoie.

Vitamina A, C, E, K, colagenul si tot complexul de vitamine B ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii si implicit la estomparea si ameliorarea cicatricilor.

Le gasesti in fructe precum citrice, fructe de padure, pepene, cirese, capsuni, usturoi, fasole, legume rosii, morcovi, avocado si cereale integrale.

  1. Bea minim 2 litri de lichide pe zi

Pe langa o alimentatie sanatoasa, lichidele sunt parte importanta din procesul de hidratare al organismului. Consuma zilnic minim 2 litri de lichide pe zi din apa plata, sucuri naturale de fructe, supe, ciorbe sau limonada.

Ameliorarea cicatricilor cu ajutorul uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate din plante, bogate in compusi activi, care se remarca prin beneficiile lor asupra sanatatii organismului, sistemului nervos, aromaterapie sau afectiuni ale pielii.

Au devenit o metoda naturala de tratament extrem de populara in ultimii ani folosita ca adjuvant pentru ameliorarea unor afectiuni diverse printre care si cicatrici si zgarieturi de la nivelul pielii.

Printre cele mai eficiente uleiuri esentiale care ajuta la estomparea aspectului cicatricilor se numara:

  • Ulei esential de Smirna

Este unul dintre cele mai utilizate uleiuri datorita proprietatilor sale cicatrizante, regenerante si antimicrobiene. Datorita compusilor activi din compozitie, uleiul esential de Smirna are efect cicatrizant si reparator, stimuleaza regenerarea pielii, reda fermitatea si tonusul natural.

Se foloseste, totodata, pentru hidratarea pielii, reducerea inflamatiilor sau a pielii crapate si uscate.

  • Ulei esential de Tamaie

Este obtinut prin distilarea rasinii extrase din arborele Boswellia Carteri supranumit si “arborele sacru”, datorita beneficiilor sale asupra sanatatii organismului.

Are efect calmant asupra pielii, ii ofera un aspect luminos si hidratat, grabeste procesul de vindecare a cicatricilor si amelioreaza leziunile de la nivelul pielii.

  • Ulei esential de Geranium (Muscata)

Hraneste in profunzime celulele pielii, mentine nivelul optim de hidratare si reduce infectiile cutanate. Are actiune antiinflamatoare, relaxanta si antiinfectioasa. Totodata, purifica si tonifiaza pielea in timp ce imbunatateste vizibil aspectul acesteia.

  • Ulei esential de Arbore de Ceai

Este un tratament natural eficient pentru combatarea cicatricior cauzate de acnee, cosuri sau varicela. Ajuta la vindecarea ranilor, diminueaza treptat cicatricile existente si previne aparitia afectiunilor dermatologice precum dermatita sau acnee.

  • Ulei esential de Lavandina

Are efect cicatrizant si regenerant care stimuleaza microcirculatia cutanata si regenerarea celulara. Este recunoscut pentru proprietatile sale calmante asupra psihicului, cat si asupra pielii iritate.

Compusii activi din compozitie reduce leziunile cauzate de vergeturi sau acnee si previne infectarea ranilor, avand efect antiseptic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LIVRARE GRATUITĂ DE LA 250 LEI

GLS & EasyBox Sameday

GARANȚIA CALITĂȚII 45 DE ZILE

Rambursare in cel mult 14 zile

LIVRARE ÎN 25 DE ȚĂRI

Livram in toata Europa

Plati 100% Securizate

Plati prin Payu & la Livrare